Pyynikin kesäteatteri

Pyynikin kesäteatteri FacebookissaPyynikin kesäteatteri InstagramissaPyynikin kesäteatteri Twitterissä

Lehdistö

Lehdistötiedotteet ja kuvapankki on tarkoitettu lehdistölle ja muuhun tiedotustoimintaan.
Kuvien yhteydessä on mainittava kuvaajan nimi ja se, että ne ovat Pyynikin kesäteatterista sekä mahdollisuuksien mukaan kuvassa olevat näyttelijät. Kuvapankin kuvat ovat painokelpoisia.

 

Tarkempia ohjeita, lisätietoja, lehdistölippuja, kuvia ja muuta materiaalia voi pyytää sähköpostitse: posti(at)pyynikinkesateatteri.fi tai puhelimitse 040 706 5590.


Tiedote 31.5.2017, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI SAA ENSI-ILTANSA PERJANTAINA 16.6.2017

Avoimet harjoitukset ensi maanantaina

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja sovittama Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina ja sen ensi-ilta on perjantaina 16.6.2017.

- Niskavuoren nuori emäntä on taistelua rakkaudesta, kunniasta ja maineesta. Se on tarina vahvoista naisista ja omantuntonsa kanssa painiskelevista miehistä. Teksti on tarpeeksi isoa ja vahvaa, että sitä voi syventää musiikin avulla, ohjaaja Miika Muranen summaa musikaalin sisältöä.


Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen ajaton musiikki

viisihenkisen bändin esittämänä kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Liisa Ikosen suunnittelema lavastus sisältää komeita rakennuksia, mutta samalla annetaan tilaa upeille Pyynikin maisemille. Myös tanssilla ja liikkeellä on teoksessa merkittävä osa; koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Pukusuunnittelija Marjaana Mutasen työssä huomio kiinnittyy muun muassa roolihenkilöiden luonnetta ja asemaa korostavaan värimaailmaan.

 

Suurin osa näyttelijöistä nähdään ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatterissa; esimerkiksi vahvasta musikaaliosaamisestaan tuttu Petra Karjalainen, konkariesiintyjä Sari Havas sekä upeaääninen Maria Pere Seinäjoen Kaupunginteatterista. Toki mukaan mahtuu myös Pyynikki-veteraaneja, kuten Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle näytelmässä mieleenpainuvan roolin tehnyt Puntti Valtonen sekä Pyynikille lähes 20 vuoden jälkeen palaava tähtinäyttelijä Mikko Nousiainen.

 

YLEISÖLLE AVOIMET HARJOITUKSET MA 5.6.2017 kello 18.30

Pyynikin kesäteatteri järjestää maanantaina 5.6. kello 18.30 yleisölle mahdollisuuden kurkistaa uuden Niskavuori-musikaalin harjoituksiin. Tule katsomaan ohjaaja Miika Murasen, koreografi Jenni Nikolajeffin ja kapellimestari Joonas Mikkilän työskentelyä Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin esiintyjien kanssa. Lisätiedot: http://bit.ly/2rUeHun

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ

Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

Lavalla nähdään Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Olli Riipinen, Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Anna Pukkila, Teemu Koskinen, Laura Hänninen, Anssi Valikainen, Jani Rasimus, Annina Rubinstein, Jenni Nikolajeff, Henna Wallin ja Miikka Wallin.

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi

 


 

 


Tiedote 23.3.2017, julkaisuvapaa heti

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut teatterialan apurahoja yhteensä 60 000 eurolla. Jakoperusteissa kiinnitettiin erityisesti huomiota vapaan kentän taiteilijoiden ja esitystaiteen monimuotoisuuden tukemiseen.
Apurahoja myönnettiin tällä kertaa muun muassa käsikirjoitustyöhön, teatteri- ja nukketeatterituotantoihin sekä poikkitaiteellisiin ja osallistaviin teoksiin.

Apurahan saivat:
• työryhmä Anna Ackerman, Minna Hokkanen ja Joni Huttunen: teatterituotannon Tapa Ingénue! kuluihin
• työryhmä Karoliina Blackburn, Aatu Keränen ja Sanna Majanlahti: suomalaista lasten- ja nuorten runoutta sekä uimahyppyjä yhdistävään uimahallikiertueeseen
• Asko Jaakonaho: näytelmän kirjoittamiseen
• työryhmä Katja Kähkönen, Mateja Ocepek ja Katja Povse: Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU:n Äitii! -teoksen tuotantoon
• Legioonateatteri ry: teatterin historiikin julkaisemiseen
• Työryhmä Sanna Majanlahti ja Tomi Pelli: Monologiesityksen toteutukseen
• Henrika Nieminen ja Teemu Kiiskilä: taiteelliseen työskentelyyn Kultakalamalja -kiertue-esityksessä
• Jonni Pantzar: näytelmän kirjoittamiseen
• Laura Sariola: taiteelliseen työskentelyyn
• Siperian teatteriyhdistys ry: teatterituotantoihin
• SirkusRakkausPumPum ry: osallistavan monitaiteisen katushown tuottamiseen
• Tukkateatteriyhdistys ry: valokalustohankintoihin ja Rossum's Universal Robots -tuotantoon
• Työryhmä Fanniina Tuomola ja Iida Sahlman: kesäteatteriesityksen tuotantoon
• Täsmäteatteri / Santeri Helinheimo ja työryhmä: toivoa käsittelevään kokemukselliseen teatteriesitykseen Pispalan uittotunnelissa syksyllä 2017
• Irina Vartia: sooloteoksen toteutukseen

Säätiö tukee Pyynikin kesäteatterin toiminnan tuotoilla teatteritoimintaa Tampereella. Tänä vuonna apurahan hakijoita oli yhteensä 38, ja myönnetyt apurahat olivat suuruudeltaan 1 000 - 8 000 euroa.

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa nähdään uusi musikaali Niskavuoren nuori emäntä. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin useista musikaaliohjauksista tunnettu Miika Muranen. Lavalla nähdään mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Jani Rasimus ja Miikka Wallin.

PYYNIKIN KESÄTEATTERI: NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017


 

Tiedote 16.1.2017, julkaisuvapaa heti

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖN APURAHAHAKU KÄYNNISSÄ

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön apurahahaku on käynnissä tammikuun loppuun asti. Säätiö jakaa apurajoja taiteellisiin ja tieteellisiin hankkeisiin, jotka edistävät säätiön tarkoituksen toteutumista. Apurahoja myönnetään aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä.

 

Pyynikin kesäteatterisäätiön tarkoituksena on teatteritaiteen esittäminen, kehittäminen ja ylläpitäminen Pyynikin kesäteatterissa ja muissa ulkoilmatiloissa Tampereen kaupungissa, teatterialan koulutus- ja valistustyö, tamperelaisen teatterin tukeminen sekä teatterialan tutkimus- ja julkaisutoiminta.

 

Vapaamuotoiset ja allekirjoitetut hakemukset pyydetään toimittamaan 31.1.2017 kello 16.00 mennessä Pyynikin kesäteatterisäätiön toimistoon Verkatehtaankatu 11, 33100 Tampere tai postitse osoitteeseen Pyynikin kesäteatterisäätiö, PL 246, 33101 Tampere. Myös postitse toimitettujen hakemusten tulee olla perillä viimeistään 31.1.2017.

 

Lisätiedot apurahahausta nettisivullamme: http://bit.ly/2jDDWJX

 


 

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI KIINNOSTAA

Kesällä 2017 Pyynikin kesäteatterissa esitetään Miika Murasen ohjaama ja dramatisoima Niskavuoren nuori emäntä. Klassikkoteos nähdään nyt ensimmäistä kertaa musikaalina. Lipunmyynti käy vilkkaana; tällä hetkellä paikkoja on ostettu ja varattu lähes puolet.

 

Kolmiodraaman päärooleissa ovat Maria Pere, Mikko Nousiainen ja Elina Keinonen. 

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ -MUSIKAALI
Esitykset 13.6.-12.8.2017, ensi-ilta 16.6.2017

 

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Sari Havas, Petra Karjalainen, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila ja Olli Riipinen.

 

 


 

 

Mediatiedote 30.11.2016, julkaisuvapaa heti

LISÄÄ NÄYTTELIJÖITÄ KIINNITETTY PYYNIKIN KESÄTEATTERIN 2017 MUSIKAALIIN 


Pyynikin kesäteatterin musikaaliin Niskavuoren nuori emäntä on kiinnitetty lisää kiinnostavia näyttelijöitä. Monipuolisesta ilmaisusta ja vahvasta musikaaliosaamisesta tunnettu Petra Karjalainen nähdään musikaalissa Niskavuoren Hetan roolissa. Niskavuoren nuorimmaista, Kustaavaa, näyttelee nuori tamperelainen lahjakkuus Ronja Alatalo. Lisäksi Iso-Martin osaan on kiinnitetty Tampereen yliopistosta näyttelijäksi valmistunut Teemu Koskinen. Kaikki kolme näyttelijää tekevät tulevana kesänä ensiesiintymisensä Pyynikin kesäteatterissa, kuten myös aiemmin julkaistuista näyttelijöistä mm. nimiosassa esiintyvä Maria Pere ja Niskavuoren vanhan emännän roolissa nähtävä Sari Havas.

Petra Karjalainen on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatterin näytelijäksi vuodesta 1997 alkaen. Karjalainen on urallaan esiintynyt pääosissa muun muassa musikaaleissa Desirée, Chicago ja 5 vuoden rakkaus (Last Five Years), tehnyt lukuisia mieleenpainuvia sivurooleja sekä vieraillut mm. Tampereen Teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen kansallisoopperassa. Hänet on nähty myös useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Petra on iloinen roolistaan Pyynikin kesäteatterissa, jossa hän on nähnyt elämänsä ensimmäisen teatteriesityksen jo 3-vuotiaana: ”Olen aina rakastanut Niskavuori-näytelmiä ja Heta on mielestäni todella mielenkiintoinen hahmo. Tuskin maltan odottaa että pääsen häneen tutustumaan!”

Tampereen Yhteiskoulun ilmaisutaidon erityislukiota käyvä Ronja Alatalo on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut esiintyjä. Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen erikoiskoulutuksesta teatterimaailmaan päätynyt Ronja teki esikoisroolinsa vuonna 2012 Tampere-talon suurmusikaali Annien pääosassa. Tämän jälkeen tie on vienyt mm. Tampereen Komediateatterin ja Tampereen Työväen Teatterin näyttämöille. Syksyllä 2016 hän aloitti näyttelijänä YLE:n Uusi Päivä- draamasarjassa.

Teemu Koskinen on valmistunut vuonna 2009 Tampereen yliopiston näyttelijäntyön linjalta (NÄTY). Valmistuttuaan hän on työskennellyt mm. Kotkan Kaupunginteatterissa ja Kouvolan teatterissa. Teemu on vieraillut myös Tampereen Työväen Teatterin näytelmässä Runar ja Kyllikki sekä Kansallisteatterin kiertuenäytelmässä Aikaero.

Hella Wuolijoen Niskavuoren nuori emäntä nähdään ensimmäistä kertaa musikaalina. Teoksen sovittaa ja ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Miika Muranen, joka vastasi myös Lahden kaupunginteatterin kiitetyn Niskavuoren naiset -musiikkinäytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vuonna 2013. Kolmiodraaman päärooleissa nähdään Maria Pere (Loviisa), Mikko Nousiainen (Juhani) ja Elina Keinonen (Malviina).

Lisätietoja www.pyynikinkesateatteri.fi

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA 13.6.-12.8.2017

ROOLEISSA: Maria Pere, Mikko Nousiainen, Elina Keinonen, Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen, Ronja Alatalo, Kake Aunesneva, Laura Hänninen, Heidi Kirves, Teemu Koskinen, Jenni Nikolajeff, Anna Pukkila
Lipunmyynti Lippupisteessä, Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynnissä ja Kulttuurimyymälä Aplodissa.


 

Tiedote 24.11.2016, julkaisuvapaa heti

Lasten kesäteatterinäytelmät jatkuvat Pyynikin kesäteatterissa yhteistuotantona:
kantaesityksenä Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi

Kesällä 2017 Tampereella pääsee matkustamaan ympäri Suomen vain istahtamalla Pyynikin kesäteatterin pyörivään katsomoon television lastenohjelmista tuttujen Katti Matikaisen ja Nakkirakin seuraan. ”Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi” on koko perheen näytelmä, joka perustuu Silja Sillanpään samannimiseen lastenkirjaan. Se juhlii satavuotiaan Suomen suvea.

Reissukissa Katti Matikainen ja lukukoira Nakkirakki osallistuvat Humppakerhon kotimaan kesäkiertueelle. Laulavien eläkeläisten matkassa kaverukset pääsevät kokeilemaan niin maatilamatkailua, metsäretkeilyä kuin festarielämääkin. Pohjanmaalta humppabussin salamatkustajaksi kipuava alati nälkäinen vuohi tarjoaa matkalle haasteita, samoin Matikaisen vikkelä Mummu, joka tuntuu aina olevan kateissa. Onneksi Katti on tottunut ottamaan selvää asiasta kuin asiasta ja Nakkirakki puolestaan tietää jo valmiiksi kaiken.

Esityksessä nähdään Katti Matikaisen ja Nakkirakin rooleissa hahmojen alkuperäisesittäjät Silja Sillanpää ja Ville Mononen. Esityksen ohjaa Janne Pellinen. Muu työryhmä julkistetaan myöhemmin.

Katti Matikainen ja mau-ahtava Suomi saa ensi-iltansa tiistaina 4.7. klo 18 ja esityksiä on heinäkuun aikana 17. Koko perheen esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille ja sen kesto on n. 45 min.

Lipunmyynti aukeaa 28.11.2016 klo 10 Kulttuurimyymälä Aplodissa Tampereella, sekä Lippupisteellä 1.12. klo 10.

Esitys on Kulttuuriosuuskunta Kajeen ja Pyynikin kesäteatterin yhteistuotanto.

Esitykset:
Ennakko ma 3.7. klo 15.00
Ensi-ilta ti 4.7. klo 18.00
Su 9.7. klo 15 ja 18
Ma 10.7. klo 15 ja 18
Ti 11.7. klo 15 ja 18
Ma 17.7. klo 15 ja 18
Ti 18.7. klo 15 ja 18
Su 23.7. klo 15
Ma 24.7. klo 15 ja 18
Ti 25.7. klo 15 ja 18

Liput Kulttuurimyymälä Aplodista 16 €, perhelippu (4 hlö) 56 €
Liput Lippupisteeltä 18,50 €, perhelippu (4hlö) 62 € + mahdolliset toimituskulut.

Lisätietoja:
Kulttuuriosuuskunta Kaje
tuottaja Susanna Ihanus
p.050 300 7647
susanna.ihanus@kaje.fi
Verkkosivut: mauahtavasuomi.blogspot.fi ja www.kaje.fi

Pyynikin kesäteatteri
toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko
p. 050 325 0275
hanna.suurhasko@pyynikinkesateatteri.fi


 

Lehdistötiedote 17.10.2016, julkaisuvapaa heti

 

Pyynikin kesäteatteriin tuoreita kasvoja ja suosikkinäyttelijöitä kesällä 2017

- Niskavuori-musikaalin rooleissa mm. Maria Pere, Mikko Nousiainen, Sari Havas ja Puntti Valtonen

 

Pyynikin kesäteatterin lavalla nähdään ensi kesänä nimekkäiden näyttelijöiden rinnalla uusia tuttavuuksia ja tulevaisuuden lupauksia. Uuden Niskavuoren nuori emäntä -musikaalin nimiosaan Loviisaksi on kiinnitetty näyttelijä Maria Pere ja Juhani Niskavuoren saappaisiin astuu lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista tuttu suosikki Mikko Nousiainen. Kolmiodraaman toisen naisen, Malviinan roolin näyttelee Elina Keinonen. Mukana teoksessa ovat myös ensimmäistä kertaa Pyynikillä näyttelevä Sari Havas ja samalla lavalla näytelmissä Iso-Heikkilän isäntä ja hänen renkinsä Kalle sekä Albatrossi ja Heiskanen mieleenpainuvat roolit tehnyt Puntti Valtonen. Heidän lisäkseen ensi kesän 15 hengen näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Heidi Kirves, Kake Aunesneva, Laura Hänninen ja Anna Pukkila.

 

Pääosassa esiintyvä Maria Pere on Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä, joka tekee nyt ensimmäisen teatterivierailunsa Tampereelle. Upeaääninen Maria on tehnyt näyttelijäntyön lisäksi kymmenen vuoden ajan yhteistyötä ja useita esiintymisiä Kaj Chydeniuksen kanssa. Marian merkittäviin musikaalirooleihin kuuluvat mm. Sound Of Music -musikaalin Maria (Kemin kaupunginteatteri 2009) ja Lainahöyhenten Francis (Seinäjoen kaupunginteatteri 2016). Juhanin salarakkaan Malviinan roolissa nähdään Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014 valmistunut tamperelaislähtöinen Elina Keinonen. Hänen teatteritöihinsä lukeutuvat mm. Vaasan Kaupunginteatterin Oliver! -musikaali (2013) ja Teatteri Takomon Amerikkalainen tyttö (2012). Tampereella Elina on nähty viimeksi Tampereen Teatterin koskettavassa draamassa Tarpeettomia ihmisiä (2015). Tämän lisäksi Elina on näytellyt mm. Helsingin Kaupunginteatterissa sekä useissa tv- ja elokuvatuotannoissa.

 

Hella Wuolijoen kolmiodraaman sydämessä ovat nuori emäntä Loviisa ja hänen miehensä Juhani sekä Juhanin rakastajatar Malviina. Mitä on tehtävissä, kun rakkaus repii sydämiä, perhettä ja suvun kunniaa? Klassikkoteoksen dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Tampereen Työväen Teatterin ohjaaja Miika Muranen, Saaga Ensemblen musiikin sovittaa kapellimestari Joonas Mikkilä ja koreografina toimii Jenni Nikolajeff. Lavastuksen suunnittelee Aalto-yliopiston lavastustaiteen professori Liisa Ikonen.

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017

Ensi-ilta 16.6.2017.

Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.

 


 

 

Lehdistötiedote 18.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

NISKAVUOREN NUORI EMÄNTÄ
Uusi, upea musikaali Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2017

 

Pyynikin kesäteatteri juhlistaa 100-vuotiasta Suomea esittämällä kesällä 2017 ikiklassikon Niskavuoren nuori emäntä. Näytelmän dramatisoi musikaaliksi ja ohjaa Miika Muranen. Näytelmän roolitus julkistetaan syksyn aikana.

 

Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa – Juhani – Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Esityksessä soi kotimaisen Saaga Ensemblen musiikkia kapellimestari Joonas Mikkilän vahvoina sovituksina.

 

Ensimmäistä kertaa Pyynikin kesäteatteriin saapuva ohjaaja-näyttelijä Miika Muranen on tällä hetkellä kiinnitettynä ohjaajana Tampereen Työväen Teatterissa. Hänen aiempia töitään ovat esimerkiksi Tarpeettomia ihmisiä (Tampereen Teatteri), Myrskyluodon Maija (Jyväskylän kaupunginteatteri), Chicago ja Niskavuoren naiset (Lahden kaupunginteatteri).

 

Niskavuoren nuori emäntä -esitykset 13.6.-12.8.2017
Ensi-ilta 16.6.2017.
Lipunmyynti alkaa 18.10.2016.
Lipunmyynti Lippupiste.

 Lehdistötiedote 9.8.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET TAVOITTI LÄHES 43 000 KATSOJAA
Pyynikin kesäteatterilla tapahtuu vielä elokuussa

 

Taivaan tulet -esityskausi päättyi viime lauantaina. Runsaasti positiivista katsojapalautetta saanut kiitelty näytelmä tavoitti kesän aikana lähes 43 000 katsojaa ja Pyynikin kesäteatterin täyttöaste kesän 2016 aikana oli 95%.

Kesän 2017 näytelmä tullaan julkistamaan elokuun aikana.

 

KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA

Vaikka oma esityskausi päättyi, Pyynikin kesäteatteri toimii elokuun aikana näyttämönä useille eri tapahtumille. Heinäkuussa alkaneet Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -seikkailunäytelmän esitykset jatkuvat vielä tiistaina 9.8. ja keskiviikkona 10.8. Koko perheen teatteriesitykselle on selvästi ollut kysyntää, sillä näytelmä on jo saavuttanut yleisötavoitteensa.

 

The Ukulele Orchestra of Great Britain -orkesteri esiintyy keskiviikkona 10.8. täydelle katsomolle, sillä konsertti on jo pitkään ollut täyteen varattu.

 

Sunnuntaina 14.8. käynnistyy Virta vie Pyynikille -festivaaliviikko. Ensimmäisenä on luvassa perhepäivä, joka huipentuu odotetun Hevisauruksen keikkaan. Ilta jatkuu Pyynikillä musikaalien maailmassa tunnelmoiden, kun Memory – Musikaalien loistoa -konsertissa esiintyy muun muassa tämän vuoden tangokuningatar Erika Vikman.

 

Festivaalin muita esiintyjiä ovat esimerkiksi Wärttinä, Saimaa, Waltteri Torikka trio, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä Jope Ruonansuu. Lauantai 20.8. on pyhitetty stand upille, kun esiintymisvuorossa ovat eturivin koomikot Jaakko Saariluoma, Ilari Johansson ja Niko Kivelä.

Lisätiedot Virta vie Pyynikille -tapahtumista: www.virtavie.fi.
Lipunmyynti Lippupiste.

 


 

Lehdistötiedote 17.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

UUSI TOIMINNANJOHTAJA VALITTU

Taivaan tulet saa ensi-iltansa tänään

 

Pyynikin kesäteatteria jo kuudentoista vuoden ajan luotsannut Jari Nieminen jättäytyy tehtävästään tämän kesän jälkeen. Pyynikin kesäteatterisäätiö haki uutta toiminnanjohtajaa keväällä ja uudeksi toiminnanjohtajaksi on nyt valittu Hanna Suurhasko.

 

- Pyynikin toiminnanjohtajan paikka herätti suurta kiinnostusta ja hakemuksia tuli lähes kolmekymmentä. Valinta kohdistui Suurhaskoon, koska hänellä on laaja-alaista kokemusta kesäteatteritoiminnasta ja myös näkemystä toiminnan kehittämiseksi, Pyynikin kesäteatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen kertoo.

 

Syksyllä pestinsä aloittava Suurhasko on 37-vuotias kulttuurituottaja (AMK), joka on työskennellyt näyttämötaiteen tuotannon, hallinnon ja markkinoinnin parissa puolet elämästään. Harrastajateatterissa jo nuorena kipinän alalle saanut Suurhasko on toiminut mm. Suomen Kansallisbaletin tuottajana sekä useissa teatterialan luottamustoimissa. Tällä hetkellä hän asuu perheineen Turussa ja siirtyy Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtajan tehtävään Samppalinnan Kesäteatterista.

 

Suurhasko haluaa muun muassa osallistaa yleisön teatterin toiminnan kehittämiseen.

- Tarkoituksenani ei ole myllertää asioita pyörremyrskyn lailla, vaan ensin perehtyä tehtäväkenttääni rauhassa. Varmaa kuitenkin on, että kotimainen ohjelmistoprofiili säilyy, toteaa Suurhasko.

 

 

Pyynikin kesäteatterissa saa tänään ensi-iltansa Taivaan tulet, jonka on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Esityskausi kestää 6.8.2016 asti.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016

Lipunmyynti Lippupiste.

 

www.pyynikinkesateatteri.fi

Kuva: HANNA SUURHASKO

 


 

 LEHDISTÖTIEDOTE 7.6.2016, julkaisuvapaa heti

 

TAIVAAN TULET LUMOAA PYYNIKIN KESÄTEATTERISSA


Pyynikin kesäteatterin valtaa tänä kesänä Taivaan tulet, joka perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittamaan samannimiseen tv-sarjaan. Pyynikille Taivaan tulet on näytelmäksi sovittanut ja ohjannut Olli-Matti Oinonen Kuopion kaupunginteatterista. Ensi-ilta on perjantaina 17.6.2016.

 

ELÄMÄNMENO ERILAISTA KUIN ETELÄSSÄ
Taivaan tulet alkaa siitä, kun konstaapeli Rauni Väänänen palaa vuosien jälkeen takaisin kotiseudulleen Kemijärvelle. Paluumuutto ei suju aivan mutkitta, sillä etelässä vietetyt vuodet ovat vieroittaneet hänet pohjoisen tavoista ja etäisestä isästä. Pikkukaupungin elämäntyyli ja poliisin työtehtävätkin ovat erilaisia kuin Espoossa.

Tarinasta löytyy Lapin lumoa sekä pohjoisen karua elämänmenoa. Vahvoja tunteita ja hurttia huumoria viljelevän esityksen lavastussuunnittelusta vastaa Marjatta Kuivasto, jolle vastikään myönnettiin Pirkanmaan kulttuurirahaston vuoden 2016 palkinto. Pukusuunnittelu on Maria Salmisen käsialaa. Esityksessä kuullaan muun muassa tv-sarjasta tuttua Ismo Alangon musiikkia.

Lipunmyynti Taivaan tulet -esityksiin käy vilkkaana. Tällä hetkellä on myyty ja varattu jo 38 000 lippua. Peruutuspaikkoja kannattaa kysellä pitkin kesää, sillä paikkoja saattaa vapautua vielä viikonkin varoitusajalla. Tänä kesänä päiväesityksiä on lisätty; kello 14:00 alkavia esityksiä on keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin.

 

LASTENTEATTERIA, KONSERTTEJA JA STAND UP -ILTA
Taivaan tulet -esitysten lisäksi Pyynikin kesäteatteri toimii tänä kesänä monien eri tapahtumien näyttämönä.
Heinäkuussa ensi-iltansa saa Maltti ja Valtti: Tehtävä mummolassa -esitys, jonka tuottaa Kulttuuriosuuskunta Kaje.
Sunnuntaina 31.7. vuorossa on Suomi nauraa -kesäkiertue, jossa esiintyvät maamme eturivin koomikot: Heli Sutela, André Wickström, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri ja Mika Eirtovaara.

Lähes loppuunmyyty The Ukulele Orchestra of Great Britain (UK) -konsertti valtaa Pyynikin 10.8.2016.
Virta vie Pyynikille -festivaali järjestetään 14.-21.8.2016. Esiintyjinä on esimerkiksi Hevisaurus, Värttinä, Waltteri Torikka, Seitsemän Seinähullua Veljestä sekä stand up -koomikot Niko Kivelä, Jaakko Saariluoma ja Ilari Johansson.

 

Pyynikin kesäteatteri 2016: TAIVAAN TULET
Esityskausi 14.6.-6.8.2016, ENSI-ILTA 17.6.2016


Rooleissa:
Timo Allinniemi, Kake Aunesneva, Lotta Huitti, Timo Julkunen, Senni Kurittu/Idalilja Raipia, Esa Latva-ÄijöMika Lepistö, Rinna Paatso, Jarmo Perälä, Jukka Pitkänen, Pauliina Puurila, Tommi Rantamäki, Leena Rousti, Ari-Kyösti Seppo, Nina Tienhaara ja Janne Turkki

Lipunmyynti: Lippupiste, Tampereella myös Kulttuurimyymälä Aplodi
www.pyynikinkesateatteri.fi

 


 

LEHDISTÖTIEDOTE 25.2.2016, vapaa julkaistavaksi

PYYNIKIN KESÄTEATTERISÄÄTIÖ JAKOI APURAHOJA

Pyynikin kesäteatterisäätiö on jakanut apurahoja teatteriryhmille, työryhmille ja yksityishenkilöille. Apurahoja myönnettiin esimerkiksi esitystoimintaan, taiteelliseen työskentelyyn, opintoihin ja tutkimustoimintaan.
Apurahan saivat Esteetön taide ja kulttuuri, Haiharan nukketeatteri, Marika Heiskanen, työryhmä Taru Huokkola ja Joni Seppälä, Susanna Ihanus ja työryhmä, Elina Kiikku, Emilia Pokkinen, Maria Skaffari, Taaliateatteri, Anna-Liisa Tarvainen, Teatteri 2.0, Teatteri FAQ, Teatteri Täsmä, Teatteriyhdistys Eliisa, Tukkateatteri sekä Anna-Kaisa Vuorinen.

Apurahoja jaettiin kaikkiaan 50.000 euroa. Saapuneiden hakemusten yhteissumma oli yli kaksinkertainen jaettuun summaan verrattuna.
Apurahoja myönnettiin aikaisempien kesien esityksistä kertyneistä ylijäämistä. Lisäksi kertyneillä ylijäämillä on päätetty rakennuttaa kesäteatterin kahvion alueelle uusi katos asiakasviihtyvyyden parantamiseksi.

Tulevan kesän esityksen Taivaan tulet lipunmyynti on käynnistynyt vilkkaana.
Lippuja on myyty ja varattu tähän mennessä noin 30 000 kappaletta.

Pyynikin kesäteatteri
TAIVAAN TULET
Esitykset 14.6.-6.8.2016

Pyynikin kesäteatteri, toimisto, Verkatehtaankatu 11, Tampere
Liput: kulttuurimyymälä Aplodi, puh. 010 346 2000 sekä Lippupiste
Pyynikin kesäteatterin ryhmämyynti puh. 010 2292 111


 

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

Lehdistötiedote 21.8.2015                                                JULKAISUVAPAA HETI  

 

TAIVAAN TULET PYYNIKILLE  

 

Pyynikin kesäteatterin kesän 2016 näytelmä TAIVAAN TULET perustuu Timo Parvelan ja Kari Väänäsen käsikirjoittamaan samannimiseen tv-sarjaan. Näytelmän dramatisoi ja ohjaa Olli-Matti Oinonen.

 

Näytelmä tulee perustumaan samannimisen tv-sarjan materiaaliin. Näytelmässä keskitytään muutamiin juonikuvioihin, ja mukana on vain osa tv-sarjan rooleista. Näytelmän roolitus julkistetaan syksyllä 2015.

 

Olli-Matti Oinonen on Kuopion Kaupunginteatterin vakituinen ohjaaja. Hän on vieraillut usein myös Seinäjoen Kaupunginteatterissa, jossa hän on ohjannut mm. menestysmusikaalin Rocky Horror Show sekä Dance of the Vampires. Tamperelaiset muistavat Olli-Matti Oinosen Tampereen ylioppilasteatterista 1980-luvulta.

 

Esitykset 14.6.-6.8.2016. Ensi-ilta 17.6.2016.  

Lipunmyynti alkaa 12.10.2015. 

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 11.8.2015                                                                                        JULKAISUVAPAA HETI

 

AVIOLIITTOSIMULAATTORI KIINNOSTI YLEISÖÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa esitykset kesältä 2015 päättyivät viime lauantaina. Veera Niemisen romaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori näki 43 518 katsojaa. Esityksiä oli kesän aikana kaikkiaan 54, eli täyttöprosentiksi muodostui 96,4%.

 

Tommi Auvisen ohjaama esitys sai kiitosta raikkaudestaan. Päärooleissa nähtiin Mari Turunen ja Ville Majamaa. Koko esiintyjäkaartin murreiloittelu jaksoi naurattaa yleisöä säässä kuin säässä. Uudelle ennestään tuntemattomalle komedialle saavutettu katsojamäärä on erinomaisen hyvä.

 

Kesän 2016 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana, ja lipunmyynti alkaa 12.10.2015.

 


Pyynikin kesäteatteri 

LEHDISTÖTIEDOTE 28.5.2015                                                                                               Julkaisuvapaa heti

 

KUTKUTTAVA KOMEDIA AVIOLIITTOSIMULAATTORI HOUKUTTAA PYYNIKILLÄ

Pyynikin kesäteatteri juhlii 60-vuotista taivaltaan

 

Pyynikin kesäteatteri juhlii tänä kesänä 60-vuotista taivaltaan ja esittää Veera Niemisen suosittuun esikoisromaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori. Uusi kotimainen komedia tarjoaa huumoria, draamaa ja rakkautta maalaistilan tyyliin.

 

Avioliittosimulaattori sijoittuu Länsi-Suomeen maaseudulle, jossa tilaansa pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Mitä tapahtuu, kun Jussin morsiankokelas, vilkas ja lörppö itäsuomalainen Aino, saapuu perhehaaveineen tilalle kuukauden koeajaksi? Arki maalaistilalla ei ainakaan palaudu entisenlaiseksi. Myöskään maakuntakulttuurien ja murteiden ristitulelta ei voi välttyä.

 

NIMEKÄS NÄYTTELIJÄKAARTI

Avioliittosimulaattori-näytelmän ohjaa Tommi Auvinen, jonka edellinen työ Pyynikin kesäteatteriin oli vuoden 2003 menestysmusikaali Hopeinen kuu.

 

Veera Niemisen kirjan pohjalta Avioliittosimulaattorin ovat näytelmäksi kirjoittaneet Tommi Auvinen ja Seija Holma. Lavastajana toimii Erkki Saarainen ja pukusuunnittelu on Minna Kauhasen käsialaa. Upeista lavastuksistaan tunnettu Saarainen palkittiin maaliskuussa Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n Illusion-palkinnolla.

 

Näytelmässä nähdään nimekäs näyttelijäkaarti. Rooleissa loistavat Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen, Ville Majamaa, Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki, joista ainoastaan Rantamäki on uusi kasvo Pyynikillä.

 

TUNTEIKKAITA ESITYKSIÄ JO YLI 60 VUOTTA

Kesäteatteri perustettiin Pyynikille jo vuonna 1948 nimellä Tampereen Kesäteatteri. Tampereen Teatterikerho ry otti vetovastuun 1955, jolloin nimeksi vaihtui Pyynikin kesäteatteri. Maailmanmainetta niittänyt pyörivä katsomo valmistui vuonna 1959.

 

Ohjelmistovalinnat ovat alusta asti muodostuneet pääasiassa kotimaisesta draamasta ja komediasta. Pyynikillä on nähty muun muassa Aleksis Kiven, Minna Canthin, Jalmari Finnen, Väinö Linnan, Kalle Päätalon ja Hella Wuolijoen teoksia. Kesän 2015 Avioliittosimulaattori jatkaa kotimaisten näytelmien laatulinjaa.

 

Pyynikin kesäteatterin esityksiä on tähän mennessä seurannut jo yli 3 miljoonaa katsojaa. Kaikkien aikojen yleisöennätyksen yhtenä kesänä on kerännyt vuonna 1984 esitetty Kätkäläinen (71 410 katsojaa). Tuntemattoman sotilaan näki vuosina 1961-1969 yhteensä 347 334 katsojaa.

 

Pyynikin kesäteatteri 2015: AVIOLIITTOSIMULAATTORI

Esityskausi 9.6.-8.8.2015, ENSI-ILTA 12.6.2015

Lipunmyynti: Lippupiste

www.pyynikinkesateatteri.fi

Pressikuvat: http://www.pyynikinkesateatteri.fi/lehdisto/

 


 

Pyynikin kesäteatteri

Lehdistötiedote 20.4.2015                                                                          JULKAISUVAPAA HETI 

 

PYYNIKIN KESÄTEATTERIN AVIOLIITTOSIMULAATTORI ON HERSYVÄ KOMEDIA MAAJUSSIN JA MORSIAMEN TÖRMÄYSKURSSISTA

 

Pyynikin kesäteatteri esittää kesällä 2015 Veera Niemisen suosittuun esikoisromaanin perustuvan näytelmän Avioliittosimulaattori. Komedia tarjoaa huumoria, draamaa ja rakkautta maalaistilan tyyliin.

 

Avioliittosimulaattori sijoittuu Länsi-Suomeen maaseudulle, jossa tilaansa pyörittää ahkera mutta vähäsanainen Jussi. Tilalla huseeraa varsinainen hiljaisten miesten kerho: myös Jussin isä, setä ja pikkuveli eivät turhia jutustele – edes keskenään. Maalaistalo on jämähtänyt miesvaltaisiin kaavoihinsa Jussin äidin kuoleman jälkeen; kahvikupitkaan eivät ole vaihtaneet paikkaa.

Mitä siis tapahtuu, kun Jussin morsiankokelas, vilkas ja lörppö itäsuomalainen Aino, saapuu perhehaaveineen tilalle kuukauden koeajaksi? Arki maalaistilalla ei ainakaan enää palaudu entisenlaiseksi. Myös maakuntakulttuurien ja murteiden ristitulelta ei voi välttyä.

 

Kesän takuuvarma näytelmäelämys

Pyynikin kesäteatteri on joka kesän takuuvarma ja laadukas näytelmäelämys. Teatterin tiedotuskeskuksen(TINFO) selvityksen mukaan viime kesänä ylivoimaisesti eniten kesäteatterikatsojia keräsi Pyynikin kesäteatterin Pirunpelto, jonka näki 47 914 katsojaa. Näytelmä esitettiin kesän aikana 58 kertaa.

 

Kesän 2015 suosiosta pitävät huolen lavalle marssivat näyttelijäkonkarit, jotka julkistettiin jo syksyllä. Mukana ovat Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen ja Ville Majamaa.

Nyt esiintyjäkaarti on täydentynyt. Pyynikillä nähdään lisäksi Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki, joista ainoastaan Rantamäki on uusi kasvo Pyynikin kesäteatterissa.

 

Lipunmyynti esityksiin käy vilkkaana ja kesäkuun esitykset ovat jo lähes täyteen varattuja. Kesän täyttöprosentti tällä hetkellä 77%.

-Ilahduttaa, että asiakkaat ovat kiinnostuneet Avioliittosimulaattori-näytelmästä, kyseessä on kuitenkin ihan uusi teksti. Pyynikin kesäteatterin linjalle kertoa tarinoita on kysyntää, pohtii Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen.

 

Avioliittosimulaattori

Ensi-ilta: 12.6.2015

Esitykset: 9.6.–8.8.2015

Ohjaus Tommi Auvinen

Dramatisointi Tommi Auvinen ja Seija Holma.

Rooleissa: Esko Roine,Eija Vilpas,Tom Lindholm, Mari Turunen, Ville Majamaa, Ola Tuominen, Samuli Muje, Janne Kallioniemi, Miia Selin ja Tommi Rantamäki.

 

Tampereella toimiva Pyynikin kesäteatteri on yksi Suomen suurimpia kesäteattereita ja Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut ulkoilmateatteri. Esityksiä siellä on tähän mennessä seurannut yli 3 miljoonaa katsojaa. Teatterin katsomossa on 836 katsojapaikkaa. Pyynikin kesäteatterissa esitettyjä näytelmiä ovat mm. Rauta-aika, Vain muutaman huijarin tähden, Hopeinen kuu ja Kuuma kesä ’85.


 

Lehdistötiedote 8.10.2014                                                                   JULKAISUVAPAA HETI

Pyynikin kesäteatteri

ESKO ROINE JA MUUT KOMEDIATÄHDET PYYNIKIN KESÄTEATTERILLA

Pyynikin kesäteatterin Avioliittosimulaattori–komedian pääroolien esittäjät ovat löytyneet. Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuvassa uudessa näytelmässä ovat mukana mm. Esko Roine, Eija Vilpas, Tom Lindholm, Mari Turunen ja Ville Majamaa. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen.

 

Avioliittosimulaattorissa jännitetään, saako maajussi pitää morsiamensa. Mari Turusen esittämä Aino muuttaa kuukauden koeajalle Ville Majamaan esittämän Jussin maatilalle, jossa asuu myös Jussin isä, eno ja pikkuveli. Kielten ja luonteiden itä-länsiottelu tuo mausteensa tarinaan, jonka ensi-ilta on 12.6.2015.

 

Tom Lindholm on Pyynikin kesäteatterin katsojille tullut tutuksi maalaiskomedioista Vain muutaman huijarin tähden sekä Mooseksen perintö. Eija Vilppaan edellisestä vierailusta Pyynikillä on ehtinyt kulua jo viisi vuotta, ja Esko Roineen lähes yhtä kauan. Esko Roineen rooliin on tulossa kaksoismiehitys.

 

Ville Majamaa on yksi Pyynikin kesäteatterin vakituisista näyttelijöistä. Hänet on nähty mm. musikaaleissa Kuuma kesä ´85 ja Tulipunakukka, sekä Kalliolle kukkulalle –farssissa. Majamaa on kiinnitettynä Tampereen Teatterin näyttelijäksi, ja keväällä 2014 hänet palkittiin Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla ansioistaan näyttelijänä.

 

Mari Turunen vierailee parhaillaan Suomen kansallisteatterissa Leea Klemolan uutuusnäytelmässä Maaseudun tulevaisuus. Vahvana draamanäyttelijänä tunnettu Turunen on suomalaisille tuttu myös televisiosta ohjelmista Kummeli, Presidentin kanslia ja Ajankohtainen Nelonen. Pyynikin kesäteatterissa Mari Turunen vieraili viimeksi näytelmässä Häräntappoase.

 

Kesän 2015 esitysten lipunmyynti on alkanut lokakuussa. Esitykset 9.6.-8.8.2015.

 


 

Lehdistötiedote 22.8.2014                                                                   JULKAISUVAPAA HETI

Pyynikin kesäteatteri

 

SAAKO MAAJUSSI PITÄÄ MORSIAMENSA?

 

Pyynikin kesäteatterin valloittaa kesällä 2015 Veera Niemisen esikoisromaaniin pohjautuva AVIOLIITTOSIMULAATTORI. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen, dramatisoi Tommi Auvinen ja Seija Holma. Teos on hurjaa komediaa aiheesta saako maa-Jussi pitää morsiamensa. Tarjolla draamaa, kauhunkierrettä, huumoria ja - rakkautta!

 

Puhelias Aino saapuu koeajalle ei niin puheliaan Jussin kotitilalle, jossa asustaa lisäksi kolme muuta miestä. Taloon, jossa Jussin äidin kuoleman jälkeen ei ole kahvikuppikaan vaihtanut paikkaansa eikä monista asioista parane puhua ääneen. Päätä pahkaa rakastuneen Ainon täytyy yrittää, sillä jos tämä suhde ei toimi, hän uskoo heittävänsä kaivoon haaveet omasta perheestä, lapsista, omasta hevosesta, lauantaidekkarin katselemisesta omalla kotisohvalla, oman miehen kainalossa…

 

Avioliittosimulaattori oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokas vuonna 2013. Kirja sai loistavat arvioinnit ja se on pysynyt kirjastojen varatuimpien kirjojen listalla jo vuoden. Kirjailija Veera Nieminen on karjalaissyntyinen monitoiminainen, joka emännöi hevostilaa Ylöjärvellä ja mikrosiruttaa seudun varsoja.

 

Tommi Auvinen on ohjannut viimeksi Pyynikin kesäteatterille menestysmusikaalin Hopeinen kuu. Seija Holma on Tampereen Työväen Teatterin dramaturgi, joka tunnetaan lukuisten menestysteosten tekijänä.

 

Avioliittosimulaattori jatkaa Pyynikin kesäteatterin uusien kotimaisten teosten sarjaa.

 

Esitykset 9.6.-8.8.2015. Ensi-ilta 12.6.2015. Lipunmyynti alkaa 1.10.2014.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 12.8.2014                                                       JULKAISUVAPAA HETI

 

PIRUNPELTO KIINNOSTI YLEISÖÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa esitykset kesältä 2014 päättyivät viime lauantaina. Heikki Luoman ja Jukka Mäkisen käsikirjoittaman Pirunpellon näki 47 900 katsojaa. Esityksiä oli kesän aikana kaikkiaan 58, eli täyttöprosentiksi muodostui 99%.

 

Ylen tv-sarjasta tuttujen näyttelijöiden lisäksi lavalla nähtiin muutamia tuoreita kasvoja. Yleisö otti heidät hyvin vastaan, ja erityisesti Pekka Huotarin suoritus Sutkin roolissa Jukka Salmelan tilalla keräsi kiitosta. Samoin Anu Raipian vuorottelu Karoliina Blackburnin kanssa oli onnistunut ratkaisu.

 

Kesän 2015 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana, ja lipunmyynti alkaa 1.10.2014.

 


 

Pyynikin kesäteatteri

LEHDISTÖTIEDOTE 30.5.2014                                                                                          Julkaisuvapaa heti

 

SUOSIKKIHAHMON NÄYTTELIJÄ VAIHTUU

 

Pyynikin kesäteatterin Pirunpelto-esityksessä tapahtuu näyttelijävaihdos. Tv-sarjasta tutun suosikkihahmo Sutkin näyttelijä Jukka Salmela joutuu terveydellisistä syistä luopumaan roolista. 

  

- Valitettavasti Salmela ei ole toipunut viimevuotisesta niskaleikkauksestaan odotetusti. Näyttelijäntyö kameran edessä sekä ohjaaminen teatterissa sujuu, mutta roolityö Pyynikin kesäteatterissa vaatii niin paljon liikkumista, ettei hänen tämän hetkinen terveydentilansa antanut myöten, toiminnanjohtaja Jari Nieminen pahoittelee.

 

Salmelan tilalla nähdään Helsingin Kaupunginteatterin näyttelijä Pekka Huotari. Pirunpellon ohjaaja Jukka Mäkinen ja Huotari ovat tuttuja vuosien takaa. Huotari näytteli Mäkisen ensimmäisessä teatterikorkeakoulun ohjauksessa 80-luvulla.

 

- Harmillinen tilanne tämä on kaikille. Jo tv-sarjan kuvauksissa olimme kuin yhtä perhettä ja nyt yksi joutui jättäytymään joukosta pois. Mutta minulla on Huotariin 28 vuoden luottamus, Mäkinen kuvailee tuntojaan näyttelijävaihdoksesta.

 

SUJAHDUS SUTKIN SAAPPAISIIN

Kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa Sutkin saappaisiin hyppäävä Pekka Huotari harmittelee näyttelijäkollegan vointia ja fanikunnan pettymystä:

  

- Tämä on haastava tilanne, koska kyseessä on yleisön suosikkihahmo. Lähden tekemään roolia meikäläisen ehdoilla, innostunein ja vähän hirvittyneinkin mielin, Huotari summaa pikapestiään. 

 

Suurelle yleisölle Huotari on tuttu useista elokuvista. Hänet on nähty esimerkiksi Raid-elokuvassa ja tv-sarjassa. 

 

- Uskon, että Huotari tulee olemaan mies paikallaan. Hän, jos kuka, pystyy rakentamaan omanlaisensa Sutkin! ohjaaja Jukka Mäkinen kiteyttää.

 

Roolistaan haikein mielin luopuva Jukka Salmela lähettää terveiset ”uudelle Sutkille” ja kesäteatteriin saapuvalle yleisölle:

- Tsemppiä Pekka Huotarille ja nautittavaa kesää katsojille.

 

Pirunpelto-esitykset: 10.6.-9.8.2014

Ensi-ilta 13.6.2014

 


 

Pyynikin kesäteatteri                                                                                                  JULKAISUVAPAA HETI

LEHDISTÖTIEDOTE 26.5.2014

 

PIRUNPELTO TÄYTTÄÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIN 

Pyynikin kesäteatterissa nähdään kesällä 2014 kotimainen Pirunpelto-näytelmä. Ensi-ilta on 13.6.2014. 

Pirunpelto on draamakomedia, joka perustuu Heikki Luoman TV2:lle käsikirjoittamaan ja Jukka Mäkisen ohjaamaan tv-sarjaan.

Kaksikon aiemmista tuotoksista Pyynikillä on nähty Vain muutaman huijarin tähden (2002) ja Mooseksen perintö (2007).

 

- On hienoa palata Pyynikille vuosien jälkeen! Pyörivä katsomo on sellainen elementti, joka onnistuneesti käytettynä lisää tuntua, että katsoja on keskellä draaman pyörteitä. Tässäkin esityksessä sattuu ja tapahtuu, ohjaaja Jukka Mäkinen kuvailee tunnelmiaan harjoituskauden puolivälissä.

 

Lippukauppa on käynyt kuumana ja kesän esitykset ovat lähes täyteen varattuja. Viime viikolla myyntiin tuli kaksi lisäesitystä: perjantai 4.7.2014 kello 13:00 ja perjantai 25.7.2014 kello 13:00.

 

- Ei tämä varaustilanne poikkeuksellinen ole, mutta kyllä yleisö on osoittanut suurta mielenkiintoa Pirunpeltoa kohtaan. Kannattaa kuitenkin kysellä peruutuslippuja pitkin kesää, Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen muistuttaa.

 

Pirunpelto-näytelmässä pyöritään soravarojen omistuskiistoissa ja ihmissuhdekiemuroissa. Rooleissa nähdään sarjasta tuttuja näyttelijöitä: Matti Ristinen, Jussi Myllymäki, Jukka Salmela, Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta, Jari Salmi, Elina Rintala, Kaisa Sarkkinen(/Sirke Lääkkölä), Timo Julkunen sekä Karoliina Blackburn 5.7. asti, jonka jälkeen Anni Kantosen roolin ottaa haltuun Anu Raipia. 

Muissa rooleissa: Sanna Majanlahti, Kake Aunesneva, Markku Thure ja Pauliina Salonen. 

 

Näytelmän pukusuunnittelu Pirjo Törni ja lavastus Juha Mäkipää.

 

Pirunpelto-esitykset: 10.6.-9.8.2014

 


Pyynikin kesäteatteri                                                                           JULKAISUVAPAA HETI

Lehdistötiedote 27.2.2014PIRUNPELLOSTA LISÄESITYKSI

Lipunmyynti sujunut yli odotusten


Pyynikin kesäteatterissa ensi kesänä esitettävän Pirunpelto-näytelmän lipunmyynti käy vilkkaana. Koko kansaa kiinnostavaan näytelmään saadaan nyt kaksi lisäesitystä myyntiin suosituimpaan ajankohtaan heinäkuulle.

- Koko kesän päivänäytökset ovat lähes kaikki täynnä, joten on hienoa, että saimme muutaman päiväesityksen lisää. Ja vaikka kesä on jo yli 90 prosenttisesti loppuunvarattu, kannattaa peruutuspaikkoja kysellä vielä keväämmälläkin, kehottaa Pyynikin kesäteatterin toiminnanjohtaja Jari Nieminen.

Uusina näyttelijäkiinnityksinä Pirunpellossa nähdään Elina Rintala, Kake Aunesneva, Timo Julkunen sekä Pauliina Salonen.

Pirunpelto perustuu Heikki Luoman TV2:lle kirjoittamaan tv-sarjaan. Näytelmän ohjaa Pyynikin kesäteatteriin Jukka Mäkinen. Rooleissa nähdään tv-sarjasta tuttuja näyttelijöitä kuten Matti Ristinen, Jussi Myllymäki, Jukka Salmela, Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta sekä Karoliina Blackburn 5.7. asti, jonka jälkeen Anni Kantosen roolin ottaa haltuun Anu Raipia.

Pirunpelto lisäesitykset:
To 10.7.2014 kello 13:00
To 24.7.2014 kello 13:00
Liput tulevat myyntiin tiistaina 4.3.2014 kello 10:00 alkaen.

Ensi-ilta 13.6.2014
Esitykset 10.6.-9.8.2014

 


 

Pyynikin kesäteatteri                                                                           JULKAISUVAPAA HETI

Lehdistötiedote 12.12.2013

 

UUSIA KIINNITYKSIÄ PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

Lippukauppa käy lähes ennätystahtia

 

Pyynikin kesäteatterin ensi kesän Pirunpelto –esityksen näyttelijäkaarti on täydentynyt. Näytelmässä nähdään jo tv-sarjassa mukana olleista näyttelijöistä mm. Sanna Saarijärvi, Teijo Eloranta ja Elina Rintala.

 

Aiemmin on vahvistettu ensi kesän esiintyjistä Matti Ristinen, Jussi Myllymäki ja Jukka Salmela. Lisäksi naispäärooli on poikkeuksellisesti jaettu kahden näyttelijän kesken, kun Karoliina Blackburn nähdään Anni Kantosena 5.7.2014 saakka ja hänen jälkeensä roolin ottaa haltuun Uusi päivä –tv-sarjan näyttelijä Anu Raipia.

 

Perinteinen suomalainen uusi draama kiinnostaa yleisöä. Lippuja on ensi kesälle myyty ja varattu liki 28 000 kappaletta, eli yli puolet tarjolla olevista paikoista. Varaustilanne on lähes yhtä hyvä kuin kaksi vuotta sitten, kun myynnissä oli Kuuma kesä ’85 ensimmäinen vuosi. Vuoden loppuun asti voimassa olevat tarjoushinnat ovat kiihdyttäneet lippukaupan ennätysvauhtiin.

 

Pirunpellon esitykset 10.6.-9.8.2014.

 


 

Pyynikin kesäteatteri

Tiedote 23.8.2013                                                                                              julkaisuvapaa heti

 

PIRUNPELTO PYYNIKIN KESÄTEATTERIIN

 

Uusi kotimainen näytelmä Pirunpelto esitetään kesällä 2014 Pyynikin kesäteatterissa Tampereella. Esityksen ohjaa Jukka Mäkinen. Rooleissa tullaan näkemään tv-sarjasta tuttuja näyttelijöitä kuten Matti Ristinen, Jussi Myllymäki ja Jukka Salmela.

 

Näytelmä perustuu Heikki Luoman TV-2:lle kirjoittamaan tv-sarjaan. Sen ensimmäinen tuotantokausi esitettiin alkuvuodesta 2009 ja viimeinen neljäs kausi alkoi keväällä 2013. Pirunpelto on niitä harvoja tv-sarjoja, jotka ovat saaneet yli miljoona katsojaa.

 

Pirunpelto kertoo elämästä kuvitteellisessa etelähämäläisessä Tyrisevän kunnassa. Pirunharjun soramontun omistaja Huuko Lammi kuolee pimeissä olosuhteissa, ja espoolainen poliisi Tommi Jussila saa yllättäen kuulla olevansa suunnattomien soravarojen perijä. Moni muukin on kiinnostunut samasta maa-alueesta, koska kunnan suurin yritys Tyrjän Betoni tarvitsee yhä enemmän raaka-ainetta elementtituotantoonsa. Kiista soravarojen herruudesta käy yhä kovemmaksi. Kun pelkkä keinottelu ei riitä, käyttöön otetaan kovemmat aseet. Ilta-sanomille annetussa haastattelussa sarjan ohjaaja sanoo Pirunpellon tyylilajin olevan yhdistelmä draamaa, komediaa ja jännäriä.

 

Pirunpeltoa esitetään Pyynikin pyörivässä katsomossa kaikkiaan 54 kertaa. Ensi-ilta on 13.6.2014. Esitykset 10.6.-9.8. Lipunmyynti alkaa 1.10.2013.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI

LEHDISTÖTIEDOTE 15.8.2013                                                  JULKAISUVAPAA HETI

 

KUUMA KESÄ ´85 OTTI PAIKKANSA TOISENAKIN KESÄNÄ

 

Pyynikin kesäteatterissa toista kesää jatkanut musiikkikomedia KUUMA KESÄ ´85 keräsi 55 esityksessä yhteensä 33 378 katsojaa. Täyttöprosentiksi muodostui 72,6%. Kahden kesän 122 esityksessä katsojia oli kaikkiaan 88 238.

 

Esityksissä upeat näyttelijäsuoritukset saivat yleisön nauramaan kerta toisensa jälkeen. Ihastusta herätti myös keikkabussi ja siellä soittanut Alabama House Band.

 

Kesän 2014 näytelmä tullaan julkaisemaan elokuun aikana.

 


 

PYYNIKIN KESÄTEATTERI                                                            JULKAISUVAPAA HETI

LEHDISTÖTIEDOTE 22.5.2013

 

MANSEROCK SAAGA PÄÄTTYY

 

Tampereen Työväen Teatterista vuonna 2006 alkanut manserockin menestystarina on saamassa arvoisensa päätöksen Pyynikin kesäteatterissa vuonna 2013. Viime kesän suurmenestys Kuuma kesä ’85 pyörähtää käyntiin toista kesää 5.6.2013 ja jatkaa ohjelmistossa 10.8.2013 saakka. Nyt heilläkin jotka eivät viime vuonna lippua onnistuneet saamaan on mahdollisuus päästä näkemään esitys, sillä lippuja on vielä saatavilla.

 

Pyynikin kesäteatterin pyörivää katsomoa varten käsikirjoitettu musiikkifarssi on tulvillaan tuttuja hahmoja, uskomattomia juonenkäänteitä, tunnettuja näyttelijöitä, nostalgisia vanhoja autoja ja teknisiä ihmesuorituksia. Missään päin maailmaa ei ole ennen toteutettu yhtä laajaa ja monimutkaista langattoman äänitekniikan ihmettä. Koskaan ennen ei bändi ja laulajat ole esiintyneet livenä liikkuvan keikkabussin kyydissä samalla, kun auto liikkuu parin sadan metrin pä&au